dag: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Vakantie 2016 - dag 9

Maandag, 18 juli
Dagje Kreuzlingen
Uitstapje: Kreuzlingen, Konstanz, Meersburg, Überlingen, Unterlingen, Meersburg, Konstanz,
Afstand: 35,41 km

Alhoewel. De standplaats Kreuzlingen is leef ik hoofdzakelijk in Duitsland in Konstanz. Ik kan het ook niet helpen. Mijn gastvrouw woont in Kreuzlingen, dat is Zwitserland. Maar op nog geen 1000 meter ligt Konstanz en dat is Duitsland.


Vandaag maandag ga ik naar Meersburg, Unterlingen en Überlingen. Dat alles ligt aan de overkant van de Bodensee en is Duitsland.
Het was een hele leuke dag. Ik wilde als afsluiter naar Mainau, mijn gastvrouw heeft mij verteld wanneer je om vijf uur in de middag daar aankomt mag je voor de helft van de prijs naar binnen, Is nog veel geld maar ach je hebt maar eenmaal in het jaar vakantie!
Maar halverwege de middag zijn beide accu’s van mijn camera op, dus, …..,jammer dan, geen Mainau. Het bloemeneiland in de Bodensee,.
Dan maar naar huis.
Bij het pension aangekomen vraagt de gastvrouw of ik een leuke dag heb gehad en alles heb gezien wat ik wilde zien. Ik vertel haar wat ik beleefd heb vandaag en ze moet hartelijk lachen. Eigenlijk was het ook erg komisch.
Het ging als volgt: Vanmorgen ging ik op de fiets naar de haven van Konstanz  daar waar de veerboot vertrekt naar Meersburg. In Meersburg aangekomen bekijk ik Meersburg heel goed, maak heel veel foto’s en vergeet de tijd. Om een uur of twaalf half één bedenk ik dat ik nog naar Unterlingen moet. Geen probleem . Unterlingen ligt op ongeveer negen kilometer van Meersburg. Maar het is mooi weer en er zijn erg veel fietsers onderweg naar ergens toe, allemaal in colonne. En ik zit in die colonne en mis een afslag (bordje), zodoende kom ik in Überlingen terecht. Leuk dorpje, erg veel foto’s gemaakt. Om een uur of drie komt ik tot de ontdekking dat ik nog naar Unterlingen moet voor de paalwoningen. Dus de fiets opgezocht en richting Unterlingen. Ditmaal vind ik het dus wel. Maar er staat zo’n lange rij voor de kassa dat ik wanneer ik nog naar Mainau wil hier niet blijven kan, dus een paar foto’s van een paalwoning gemaakt en van een aanplakbiljet en de weg vervolgen naar Meersburg om daar weer op de veerboot naar Konstanz te gaan en op de veerboot tot de ontdekking komen dat batterij twee van je camera ook leeg is.

Dus heeft het ook geen zin meer om naar Mainau te gaan. Jammer…, of niet?  Eigenlijk had ik het geld er niet voor over, ook niet de helft, dus een speling van het lot?
Misschien wel !
Nu ligt batterij één aan de lader, batterij twee gaat hopelijk aan de lader voor ik ga slapen want morgen moeten er weer veel foto’s gemaakt worden.
Morgen ga ik een rondje Kreuzlingen, Reichenau, Kreuzlingen doen.

 

S