dag: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Vakantie 2016 - dag 17

Dinsdag, 26 juli
Dagje Tübingen

Na een nacht van heel veel wakker zijn moet ik even iets kwijt, in alle steden behalve boven op Feldberg is het op z’n zachts gezegd een zootje. Overal groeit het onkruid meters hoog  tussen de straattegels uit en overal ligt een hoop zwerfafval.
Nu even waarom ik vannacht bijna niet geslapen heb, het bed is ook een puinhoop in de vorm van het matras waarop ik lig., kan waarschijnlijk beter op de grond slapen.
Dit alles zorgt ervoor dat ik om 6.30 uur klaar wakker ben de tv aandoe en dat na ongeveer 5 min. Alle licht inclusief de tv uitgaat. Ik ga even denken dat het aan mij ligt. Maar na een minuut of 20 ga ik even voorzichtig de gang op  en nu hoor ik uit verschillende kamers andere geluiden dan slaapgeluiden. Het is dus op de hele bovenverdieping. Ik ga maar even naar beneden om te vragen wat er aan het handje is. Het antwoord er is een stroomstoring maar de huismeester is bezig het op te lossen.


Oké, dan wachten we daarop. En ik ga weer naar mijn kamer.
Afwachten op stroom want zonder stroom waarschijnlijk ook geen warm water. Inderdaad, geen warm water.
Na nog eens 15 minuten is er weer stroom, kunnen we douchen, tv kijken, en verder gaan met het opladen van bepaalde apparaten.
Om kwart voor acht aan het ontbijt en hoe langzaam ik ook probeer te eten half negen ben ik uitgegeten. En nogeens een kwartier later loop ik als een  soort zwerver buiten. Het is mooi weer. Ik besluit eerst maar eens uit te vogelen waar ik morgen langs moet om in Stuttgart te komen.  Want het mag dan mooi weer zijn vandaag, voor hetzelfde geld is het morgen rotweer.
Nadat de weg gevonden is gaat het in slow motion naar de Altstadt . Ik heb het gisteren even vluchtig bekeken en nu ga ik het goed bekijken.
Hemeltje lief waar ik allemaal geweest ben vandaag. Bovenop de berg bij het slot. Is trouwens een onderdeel van de universiteit, zo geven de Tübingers en daarmee de Duitsers aan veel van hun oude gebouwen een zinvol bestaan.
Ik heb trouwens voor het zwerfafval en het onkruid ook wel een oplossing. Laat de vluchtelingen het schoonmaken hebben ze gelijk een zinvolle dagbesteding. Dit is trouwens niet alleen het advies voor mevrouw Merkel maar ook voor alle andere hoge omes en tantes van allerlei Europese landen. Geef deze mensen een beetje een zinvolle dagbesteding en er is waarschijnlijk een hoop ellende opgelost.


Ik zit ondertussen met een ander probleem, een darmprobleem. Had ik ergens aan het begin van de vakantie ook een dagje. Nu is het een beetje vervelend omdat het toch een behoorlijk eind teruglopen is naar het hotel. Eerst maar eens even een wc opzoeken, in een soort van Mc Donalds vind ik de wc. Het is er erg druk dus hoef ik niet eerst in de rij te gaan staan om wat te bestellen en met een beetje geluk zien ze mij na die tijd ook niet weggaan. En zo geschied. Op de wc kom ik tot de ontdekking dat ik zo toch maar eerst even terug moet naar het hotel. Het ergste kan ik hier op de wc wel oplossen. Dankzij het inlegkruisje. Dus na het wc bezoek gaat het richting hotel zo’n 20 minuten lopen  In het hotel aangekomen eerst weer naar de wc, die op de gang is. Daarna naar mijn kamer en even wat norrit tabletten nemen hielp de vorige keer ook fantastisch. Even omkleden en uitrusten. Dan gaat het toch maar weer richting Altstad. Op de heenweg een glaasje tomatensap even wat rondneuzelen en op de terugweg een ijsje met slagroom. Ja, ik weet dat is niet goed voor een darmprobleem maar het is wel lekker.
Weer thuis in het hotel toch maar even aan de vermoeidheid toegeven en even op bed liggen en na een uurtje gaat het al een stuk beter. Het loopt tegen zes uur en ik heb zin in eten. Zelf had ik bedacht een Moussaka  en dat doen we dan ook maar. Na het eten ga ik weer naar mijn kamer om de Tagesthemen te kijken, de administratie te doen en in het dagboek te schrijven. En ja ik zal zo nog even wat Norrit nemen.
Morgen gaat het naar Stuttgart.