dag: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Vakantie 2016 - dag 16

Maandag, 25 juli
Sulz am Neckar – Tübingen
Sulz am Neckar, Horb, Rottenburg,Tübingen
Afstand: 53,25 km

Vanmorgen hing er mist om de bergen, ik heb gehoord en wanneer ik het goed begrepen heb voorspeld dat weinig goeds.
Maar het begint wel heel erg goed.
Zoals gezegd is het ontbijt erg vroeg vanmorgen omdat het hotel Ruhetag heeft.
Dus na het ontbijt , het is nu ongeveer 8.30 uur gaat iedereen zijn fiets halen opzadelen die hap en op stap.
Het gaat hartstikke leuk, de zon schijnt en het is warm.
In  Rottenburg een grote pauze, de lucht gaat betrekken, het wordt donker en er vallen een paar flinke druppels. Duurt hooguit een minuut. Ik ga even een paar boodschappen doen bij Müller, dat is een zaak waar ze eigenlijk vanalles te koop hebben.


Na mijn inkopen en mijn lunch gaat de reis weer verder. Maar ik ben amper Rottenburg uit of de regen begint opnieuw en nu iets langer. Toevallig sta ik onder een brug en daar blijf ik dan maar even staan. Ik ben al ver over de helft van mijn reis vandaag. Het is 13.00 uur. Nadat ik ongeveer 10 minuten onder de brug had geschuild en de indruk had dat het ergste wel voorbij was ben ik maar verder gereden. Het gekke was aan de ene kant van de brug regende het harder dan aan de andere kant. De kant die ik op moest was de harde kant. Later toen ik al weer een poosje gereden had bleek dat er op dat kleine stukje zelfs stukken waren die nog helemaal  droog waren.
Maar de reis gaat verder, ik fiets door stukken natuur daar word je stil van en ik betrap mijzelf erop dat de tranen me in de ogen schieten dat ik al dit moois mag zien en ervan mag genieten en van kan genieten.
Even voor Tübingen gaat het weer regen, verdikkeme nog aan toe, ben je bijna aan het eind van je dagtrip breekt alsnog de pleuris uit. Gauw een droog plekje gezocht en gevonden., regenjas aan en tasbeschermer over de sporttas. Nog even wachten tot de bui iets minder wordt en daar gaat die weer. Nog een paar kilometer en ik ben in Tübingen.  Dan mag Garmin zijn werk weer doen. En jahoor, je raadt het al Garmin wil gelijk de hele stad door, terwijl het helemaal niet nodig is. Dus Garmin maar weer uit en gewoon de bordjes volgen naar het centrum. Daar nog maar een keer weer proberen., dan gaat het goed en binnen een kwartier ben ik op de plaats van bestemming.


Een Grieks restaurant en hotel. Ingeschreven een aankomstpilsje gedronken , het thuisfront gemeld dat ik ben geland en vervolgens tassen naar de kamer gebracht even gerust en daarna even richting stad gelopen om te zien wat ik morgen zal aanschouwen.
Daarna terug naar het hotel, gegeten en gedronken om vervolgens op mijn kamer de administratie en het dagboek bij te houden.
Morgen ga ik Tübingen bekijken.