dag: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Vakantie 2016 - dag 10

Dinsdag, 19 juli
Dagje Kreuzlingen
Kreuzlingen, Gottlieben, Ermatingen, Kreuzlingen

Na het ontbijt en de nodige adviezen een fietstas gepakt wat rotzooi en kaarten en drinken er in gedaan.
Het vandaag naar Gottlieben, dat is een leuk havenplaatsje waar eigenlijk geen verkeer komt, alleen dat verkeer dat er thuis hoort. Fietsen mogen er wel komen maar dan alleen voor de veerboot oversteek. Het is geen autoveer.
Ik hoef geen veerboot hier want die gaat eerst een rondje varen naar Ermatingen alvorens die naar andere plaatsen en Reichenau gaat. Reichenau is het kloostereilandschiereiland.
Ik moet vanmiddag of tegen het eind van de morgen een boot ergens weg hebben naar Reichenau.
Nadat ik het plaatsje Gottlieben heb bezichtigd door er een rondje te lopen gaat het per fiets naar Ermatingen of liever gezegd ergens bij Ermatingen een hoge berg op naar de Arenenberg daar is het Napoleon III museum.

Hoe het huis aan de binnenkant eruit ziet geen idee want ook hier heeft alles een pittig prijsje. Maar de tuin en het huis aan de buitenkant zien er ook prachtig uit.
Voor verdere uitleg is er de website, www.napoleonmuseum.ch
Het is ondertussen bijna 13.00 uur en wanneer ik nog naar Reichenau wil moet ik nu opschieten. Dus de fiets van de parkeerplaats gehaald eindje lopen met de fiets want het gaat hier nog steeds behoorlijk steil omhoog. Maar aan ieder berg komt een eind, dus zo ook aan deze. En nu naar beneden, had ik nu maar eerst even op een kaart gekeken dan had ik geweten dat is aan de kant van Ermatingen er ook weer af had gemoeten. Nu kom ik een heel eind van Ermatingen uit en is de weg naar Mammern wel erg ver en ja je raad het al de veerboot gaat net voor mijn neus weg, over een dik uur vertrekt er weer een veer maar dat is te laat. Waarschijnlijk mag ik geen uitstapjes maken. Want gisteren ging Mainau niet door en nu dit.


Ik bedenk dat ik alsnog vandaag wel een kijkje kan nemen op Mainau. En dus vertrek ik met frisse moed richting Konstanz. Ik fiets rustig want ik heb geen haast want wil ik er voor half geld op moet ik er tegen 17.00 uur zijn volgens mijn gastvrouw.
tot Konstanz gaat alles prima, maar ergens in Konstanz is een wegomleiding en raak ik compleet de kluts kwijt. Ik komt enigszins in de richting van het eiland Mainau maar het is te ver om er echt naar toe te gaan want ik moet ook nog weer terug en de accu van de fiets is bijna leeg. Dan maar de terugweg aanvaarden naar het pension in Kreuzlingen.
Voor degenen die het per internet willen aanschouwen is dit het internetadres. www.mainau.de
Tegen 19.00 uur ben ik thuis. De gastvrouw staat mij al op te wachten. Of het leuk was vandaag. Ja hoor het was heel leuk, heb veel gezien maar geen Reichenau en ook geen Mainau.
Ik ga me even opfrissen en dan gaat het richting Altstadt Konstanz voor de warme hap. Op de Münsterplatz is een www.muensterhof-konstanz.de  het restaurant heeft voor een klein prijsje al de heerlijkste maaltijden.
Na het eten het is al laat ga ik weer terug naar het pension om nog even naar de tv te kijken en te slapen. Maar het loopt even anders, de gastvrouw is nog beneden bezig en we komen aan de praat en we praten eigenlijk best wel lang zodat het een klein beetje later wordt dan de bedoeling is.
Morgen gaat het naar Tuttlingen en het schijnt erg warm te worden morgen. Dus eigenlijk wil ik ook op tijd weg morgen.