dag: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Vakantie 2016 - dag 1

Zondag, 10 juli 2016
Groningen, Bazel
Groningen, Hoogeveen  ( trein)
Zwolle – Utrecht  trein
Utrecht- Basel  (nachttrein )
Hoogeveen – Zwolle  ( fiets )
45,00 km

Vanmorgen  met de trein uit Groningen vertrokken richting Utrecht. Aangezien de spoorwegen hebben bedacht om juist dit weekend iets met het spoor te gaan doen gaat de trein maar tot Hoogeveen, van Hoogeveen en van Steenwijk tot Zwolle is geen treinverkeer dit weekend dus van Hoogeveen naar Zwolle met de fiets omdat het mooi droog en zonnig weer is.
Maar ondanks dat was ik natuurlijk uren te vroeg.In Utrecht  was het een drukte van belang en volgens mij en nog veel meer mensen was het een zootje, om de haverklap werden er dan ook treinen tussen uitgehaald om allerlei redenen. (mensen die bedenken op zo’n mooie zonnige dag laat ik er maar een eind aan maken en de machinist ook maar gelijk een trauma bezorgen voor de rest van z’n leven en een iets minder erge de bovenleiding heeft het spontaan begeven.
Ik weet wel dat ik het niet bewijzen kan maar het is wel een rotsmoes. Maar ik kan tenminste in alle rust uitzoeken waar de trein van Basel misschien komt te staan vanavond.  Want deze zomer gaat de reis vanaf  Basel via  Feldberg in het Zwartewoud  en Konstanz  aan het Bodenmeer naar Yvonne en Michael in  Elsdorf
Om 20.00 uur is het dan zover de trein is om 19.55 uur gearriveerd (bijna een half uur te laat)
Plotseling moet alles heel snel en gelukkig zijn er nog twee mensen in Utrecht die de fiets bij zich hebben anders was ik vast niet meegekomen, nu was mijn bagage bijna de pineut van alle chaos.
Gelukkig zijn er nog andere mensen die wel opletten. Hiermee doel ik op perronpersoneel dat de hele middag op het perron zich overal mee loopt te bemoeien in mijn ogen maar op het moment suprême in geen velden of wegen is te zien.
Maar we hebben het gehaald. De trein is ook niet de jongste en zeker niet de mooiste. Laat ik bij deze alleen maar de gordijntjes noemen in de coupés. In onze wagon werkte er een  wc  niet., later die nacht zou dat worden opgelost tijdens een lange stoptijd omdat de treinen opnieuw verdeeld moesten worden. Dat gebeurde volgens mij in Kassel.
Nou genoeg gemekkerd over dingen die vandaag niet goed gingen.
Wat er wel goed ging in ieder geval was dat we voor de geplande aankomsttijd in Basel waren.
Omdat ik in een trein nooit optimaal slaap had ik geen slaapcoupé genomen en wat nog mooier was ik had een plaatsje bij het raam. Samen met nog 3 andere mensen zat ik in een coupé, twee mensen zouden er in Keulen uitstappen. Deze plaatsen zouden later worden ingenomen door drie dames die naar Frankfurt (luchthaven) gingen want 1 van de drie had als verjaardagscadeautje een vakantie gekregen naar Kreta.
Na deze drie dames kwamen er drie Chinese jongens voor in de plaats zo tussen de 18 en 21 jaar schat ik. Dat bleef in de trein tot het eindpunt in Basel.