dag: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

Vakantie 2011 - dag 1

maandag 11 juli 2011
Groningen - Leeuwarden
Groningen, Aduard, Noordhorn, Niezijl, Pieterzijl, Warfstermolen, Kollumerpomp, Dokkumer Nieuwezijlen, Engwierum, Oostrum, Dokkum, Burdaard, Bartlehiem, Leeuwarden
Afstand: 85,34 km


Dit jaar iets heel anders.
Wij (Bennie de Beer en ik) gaan dit jaar samen een rondje Nederland doen.
Wij gaan in 3 weken alle hoofdsteden van Nederland onveilig maken.
Bennie is ooit eens eerder mee op reis geweest.

Het is 10.30 uur maandagmorgen, de tas is gepakt met de gebruikelijke noodzakelijke dingen. Altijd veel teveel maar wat je uit je ook uit je tas doet, het komt er net zo snel weer in want je bent dat nu eenmaal allemaal nodig.
En wanneer je na de vakantie kijkt wat je niet gebruikt hebt is dat toch altijd nog behoorlijk veel. Maar met het wisselvallige weer hier in Nederland moet je nu eenmaal rekening houden en dus ook met datgene dat je meeneemt op je fietsvakantie door dit land.dokkum
Zoals gezegd vertrokken we om 10.30 uur, het is mooi weer en dat blijft de rest van de dag ook zo, al zou het in de middag af en toe zeer dreigend zijn, maar er valt geen drup regen.
Zo rond 13.00 uur zijn we in Dokkum waar gegeten wordt.
En omdat het behoorlijk vroeg is en Leeuwarden niet zover meer is blijven we een poosje langer in Dokkum. Maken wat foto’s en gaan om half 3 verder richting Leeuwarden.
Tussen Dokkum en  Leeuwarden komen we, omdat er nogal wat water is in Friesland veel bruggetjes tegen die je alleen maar lopende over kunt, ze zijn steil en het kost mij moeite om ze over te komen. Maar na negen van die bruggen raak je er wel aangewend en gaat het al een stuk sneller.
Rond half vijf zijn we in Leeuwarden. Veel te vroeg want ik kan over het algemeen niet eerder dan tussen 5 en 6 uur terecht bij de logeeradressen. Dus maar even wat rondgelopen en wat foto’s gemaakt.
Tegen half 6 het adres opgezocht en natuurlijk gevonden, waar navigatieapparatuur  al niet goed voor is.

Heb een grote kamer in een apart gedeelte van het huis met een eigen ingang gekregen. Het ontbijt heb ik vanavond gekregen in de vorm van broodjes en beleg. De koffie /thee mag ik zelf maken, er staat een magnetron, waterkoker  en een koffiezetapparaat .
Nadat ik de bagage van de fiets heb gehaald en de accu aan de lader heb gedaan ga ik nog even een ommetje maken en wat eten, een klein boodschapje doen bij de Super de Boer en daarna weer naar huis om de tv aan te zetten en natuurlijk de eerste dag van het dagboek te schrijven.
Morgen gaat de reis naar Koudum.

 

brug